28/4/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την πρόληψη των καταστροφών από θεομηνίες

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την πρόληψη
των καταστροφών από θεομηνίες


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, ευρείας σύσκεψης για την πρόληψη των θεομηνιών στην Επαρχία Λάρνακας, με τη συμμετοχή, των Δημάρχων Λάρνακας και Αραδίππου, των Έπαρχων Λάρνακας και Λευκωσίας και εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τη συνέχεια προηγούμενων συσκέψεων σχετικών με το θέμα, που έγιναν μετά τις πλημμύρες του χειμώνα στην εν λόγω Επαρχία.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται κατά τρόπο προληπτικό. Δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνονται οι ζημιές και οι καταστροφές και μετά να αποφασίζουμε ή να σχεδιάζουμε ή να λαμβάνουμε μέτρα.

Για αυτό, προς αποφυγή φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε στη Λάρνακα τον φετινό χειμώνα, με πλημμύρες και ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, αναθέσαμε σε ειδική επιτροπή να μας ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα λύσουμε, τελεσίδικα, το πρόβλημα των πλημμυρών στη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ‘Καμάρες’.

Προς τον σκοπό αυτό, έχουμε ήδη εγκρίνει ένα κονδύλι 60.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι μελέτες. Το έργο αναμένεται να στοιχίσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Θα εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, έστω και κατά φάσεις, να μας εγκρίνει αυτό το κονδύλι, για να αποφύγουμε στο μέλλον καταστροφές από τις πλημμύρες λόγω έλλειψης υποδομών».

___________