24/4/15

Η ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο της Θαλάσσιας μας πολιτικής, δηλώνει ο Νίκος Κουγιάλης



Η ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο της Θαλάσσιας μας πολιτικής, δηλώνει ο Νίκος Κουγιάλης  

Την εγκαίνια της Παγκύπριας Έκθεσης «Ψάρεμα – Σκάφος και Outdoor Activities 2015» χαιρέτισε απόψε ο Υπουργός Γεωργίας,  Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, στην Μαρίνα Λεμεσού. Η έκθεση που πραγματοποιείται για 6η χρονιά  φέτος,  αφορά τους τομείς των  σκαφών, και διαφόρων ειδών θαλάσσης και αλιείας.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου του για μια Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας. «Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει διαμορφώσει τη δική του στρατηγική για τον αλιευτικό τομέα, με νέες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, τον εναλλακτικό τουρισμό και την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» ανέφερε.
Ο Υπουργός Γεωργίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020 «μέσω του οποίου προβλέπεται η χρηματοδότηση έργων στον τομέα της αλιείας, με έμφαση στη στήριξη των αλιέων της μικρής παράκτιας αλιείας καθώς και έργων για στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, η διαφοροποίηση των οικονομιών τους, η δημιουργία θέσεων εργασίας και  η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στις παράκτιες περιοχές».
-----
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος