31/3/15

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Κοσμήτορα της Βουλής κ. Σοφοκλή Φυττή, επισκέφθηκαν σήμερα τα φυλακισμένα μνήματα με την ευκαιρία της 60 ης επετείου απότην έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των απαγχονισθέντων  και πεσόντωναγωνιστών, προέβη στην εξής δήλωση:

«Προσήλθαμε σήμερα ευλαβικοί προσκυνητές εδώ, στα φυλακισμένα μνήματα, με την ευκαιρία της 60 ης επετείου από τηνέναρξη του Εθνικού Αγώνα του 1955-59. Η διαβεβαίωση που δίνουμε πέραν της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης είναι ότι «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση με τη λύτρωση από το μίασμα της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής.

Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε ως χρέος, να καταθέσουμε στους ήρωες και τους αγωνιστές της κυπριακής ελευθερίας, την απολογία μας για το ξεστράτισμα του κράτους και των θεσμών και για τη σημερινή πολύπλευρη κρίση. Είναι επιτακτική η ευθύνη μας να ανοικοδομήσουμε το κράτος, τους θεσμούς, την οικονομία και να αναστηλώσουμε τη χαμένη αξιοπιστία του πολιτειακού και του πολιτικού συστήματος. Μέγιστο χρέος μας, να ξαναβρούμε τη ψυχή μας, εκείνη την ψυχή που οι αγωνιστές και οι αθάνατοι ήρωες του ‘55-‘59 διέθεταν. Για να βγούμε από την κρίση, για να οικοδομήσουμε την εθνική ενότητα, για να μπορέσουμε να φανούμε, έστω και κατ’ ελάχιστον, αντάξιοι της δικής του ανεκτίμητης προσφοράς».

______________