30/3/15

Γραπτή απάντηση της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Α. Φακοντή

Γραπτή απάντηση της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου
στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Α. Φακοντή

Με δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Ανδρέας Φακοντής επιχειρεί διαστρέβλωση των γεγονότων, αφού παρουσιάζονται ως αδικημένοι του νέου συστήματος όσοι δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση για το ΕΕΕ αλλά και όλοι όσοι λάμβαναν για χρόνια επιδόματα που ποτέ δεν δικαιούνταν, λόγω της μη εφαρμογής επαρκούς ελέγχου από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ο κ. Φακοντής μιλά για κοινωνική συρρίκνωση επιστρατεύοντας μηδενιστική προσέγγιση και μάλιστα για μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει να παρουσιάσει η χώρα.
Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από ανέργους ή χαμηλά αμειβόμενους έχουν εξεταστεί και ήδη 5.620 οικογένειες λαμβάνουν στήριξη ΕΕΕ. Παράλληλα, 21.500 λήπτες δημοσίου βοηθήματος και 28.500 χαμηλοσυνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα όσα λάμβαναν μέχρι σήμερα.
Η πρόοδος στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που για πρώτη φορά προσφέρει στήριξη σε οικογένειες που έχουν ανάγκη χαιρετίστηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής από όλα τα κόμματα και οργανώσεις, με μοναδική εξαίρεση το ΑΚΕΛ που επιμένει να παραποιεί τα γεγονότα.
Υπενθυμίζω ότι θέση της αντιπολίτευσης ήταν η αφαίρεση από τον Νόμο της πρόνοιας για ευχέρεια του Υπουργικού Συμβουλίου να καθορίζει ιδιάζουσες κατηγορίες περιπτώσεων που δεν πληρούν όλα τα κριτήρια αλλά που θα πρέπει να λάβουν στήριξη από το κράτος για ανθρωπιστικούς λόγους.
Για την πρόνοια αυτή θα κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο στη Βουλή έτσι ώστε να παρέχεται στο Υπουργείο η δυνατότητα να εξετάσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις ιδιάζουσες περιπτώσεις που χρήζουν κρατικής στήριξης.
_____________