9/3/15

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015
«Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας»
Εναρκτήρια εκδήλωση


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων θα τελέσει τα εγκαίνια του εθνικού προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015, σε συνέντευξη Τύπου, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου 2015, στις 12 μ. στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης», του Υπουργείου Εξωτερικών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για την Ανάπτυξη κ. Nemen Mimica , και για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρίστος Στυλιανίδης.

Το κυπριακό εθνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Παγκύπρια Πλατφόρμα ΜΚΟ για την Ανάπτυξη CYINDEP . Το εν λόγω πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που θα διεξαχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών – Εθνικός Συντονιστής, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού – κύριος Εταίρος και της Παγκύπριας Πλατφόρμας ΜΚΟ για την Ανάπτυξη ( CYINDEP ) – Εθνικός Δικαιούχος. Υπό τον τίτλο «Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας», εστιάζει στην ανάδειξη της πολυπλοκότητας των ζητημάτων αειφόρου ανάπτυξης και στην επίδραση που έχει η διεθνής αναπτυξιακή συνεργασία της ΕΕ στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Ευρωπαίου πολίτη.
____________
9 Μαρτίου, 2015