15/2/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Eurogroup

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
για το Eurogroup

Η στήριξη της Λευκωσίας στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι δεδομένη, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εθνικού μνημόσυνου στο Πελένδρι, ο κ. Χριστοδουλίδης, κληθείς να πει κατά πόσο στην αυριανή συνεδρία του Εurogroup αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Κύπρου, ανέφερε ότι «το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στο πλαίσιο της κατάστασης πραγμάτων, λόγω της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών και από τους τεχνοκράτες της Τρόικα, σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων του κυπριακού Προγράμματος».
Ερωτηθείς αν η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η συζήτηση του κυπριακού Προγράμματος δεν σχετίζεται με το ελληνικό Πρόγραμμα.
Υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος σε τεχνοκρατικό επίπεδο ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τους θεσμούς, έτσι ώστε να κωδικοποιηθούν οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με το υφιστάμενο πρόγραμμα. Η κωδικοποίηση αυτών των θέσεων θα βοηθήσει το αυριανό Eurogroup, ώστε να γίνει μια πιο στοχευμένη συζήτηση και να διερευνηθούν οι πιθανότητες να υπάρξει θετική κατάληξη ανάμεσα στις δύο πλευρές».
Κληθείς να πει αν η Λευκωσία όμως θα συμπαρασταθεί αύριο στην Ελλάδα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το θέμα της στήριξης της Λευκωσίας στις προσπάθειες της Αθήνας αποτελεί ένα γεγονός, το οποίο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δημόσια έχει αναφέρει».