19/2/15

Έτοιμη σε μια εβδομάδα από σήμερα η μελέτη για τη στρατηγική στον τομέα της ναυτιλίας

Έτοιμη σε μια εβδομάδα από σήμερα η μελέτη για τη στρατηγική στον τομέα της ναυτιλίας
19/02/2015


Το θέμα της αναβάθμισης των Λιμανιών στην Κάτω Πάφο και στο Λατσί ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η ενδεχόμενη αναβάθμιση των λιμανιών θα είχε θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει ανατεθεί μελέτη σε συγκεκριμένο οίκο για το θέμα της δημιουργίας αποβάθρας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, μελέτη η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο Υπουργείο περί το τέλος Απριλίου, προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Επισήμανε μάλιστα ότι η δημιουργία αποβάθρας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν την πόλη.

Ερωτηθείς για το θέμα της στρατηγικής μελέτης στον τομέα της ναυτιλίας, σημείωσε ότι το τελικό κείμενο θα είναι έτοιμο σε μια εβδομάδα από σήμερα. «Η μελέτη, η οποία διενεργήθηκε από την Ernst & Young, θα δώσει στο Υπουργείο σαφείς κατευθύνσεις ως προς το που θα πρέπει κινηθεί το Υπουργείο σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα για την κυπριακή οικονομία», τόνισε ο κ. Υπουργός.

Στην βάση αυτής της μελέτης, όπως και άλλων εσωτερικών μελετών, το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα ετοιμάσει, όπως σημείωσε, πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας.
_____________