10/2/15

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


Κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγήθηκε του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Ελλάδας.

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε τους συναδέλφους του να αναλογιστούν τις προειδοποιήσεις που αποστέλλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, όπως το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα, το κίνημα Podemos στην Ισπανία, η Marine Le Pen στην Γαλλία, το κίνημα των 5 Αστέρων του Beppe Grillo στην Ιταλία. Να αναλογιστούμε, συνέχισε, το μήνυμα των τελευταίων Ευρωεκλογών.

Ακόμα και εάν όλα τα κράτη μέλη εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, λείπει το μήνυμα της ελπίδας ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα μας οδηγήσει στην ευημερία και την ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών. Και πρόσθεσε: «Σήμερα, επικρατεί η στασιμότητα, η πολύ χαμηλή ανάπτυξη και ο αποπληθωρισμός. Αντίθετα στις ΗΠΑ, που για χρόνια τώρα η Κεντρική Τράπεζα ( Federal Reserve ) προχωρούσε στην ποιοτική χαλάρωση ρίχνοντας νέα δολάρια στην οικονομία, απολαμβάνουν τώρα και ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμα διστάζει διακατεχόμενη από ανεξήγητο συντηρητισμό», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

-----------------------------