28/1/15

Το Υπουργείο Υγείας δίνει λύση στην υπερπληρότητα των κλινών

Το Υπουργείο Υγείας δίνει λύση
στην υπερπληρότητα των κλινών

Με αφορμή την υπερπληρότητα των κλινών που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στα Γενικά Νοσοκομεία όλων των επαρχιών, με την πληρότητα αυτή να ξεπερνά το 100% το βράδυ της 27 ης Ιανουαρίου 2015, το Υπουργείο Υγείας σήμερα προέβη σε πρόσθετες και άμεσες ενέργειες για λύση του προβλήματος.
Εκεί και όπου η πληρότητα των κλινών αγγίζει το 100% ασθενείς μεταφέρονται, στις περιπτώσεις στις οποίες το επιτρέπει η ιατρική κατάστασή τους, σε άλλο Γενικό Νοσοκομείο όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.
Επιπρόσθετα, εφόσον παραστεί ανάγκη, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στην αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Λευκωσίας και άλλων πόλεων. Για την αγορά των υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθηθεί η μέθοδος της χαμηλότερης προσφοράς.
Την ευθύνη για τη διεκπεραίωση της πιο πάνω διαδικασίας ανέλαβε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη μαζί με τον εκτελών χρέη αν. Γενικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Δρ. Ιωάννη Κυαμίδη και σε συνεργασία πάντα με τον Διευθυντή της Κλινικής, η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερπληρότητας των κλινών.
Το Υπουργείο Υγείας αντιλαμβάνεται και ευχαριστεί ιδιαιτέρα τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους άλλους λειτουργούς υγείας για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπου κάτω από αυξημένη πίεση καλούνται να διαχειριστούν αποτελεσματικά έναν τεράστιο όγκο εργασίας.
Το Υπουργείο Υγείας βεβαιώνει τους πολίτες ότι παρακολουθεί στενά και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μ