20/1/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά από συνάντηση του με τον Δήμαρχο Λεμεσού

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
μετά από συνάντηση του με τον Δήμαρχο Λεμεσού


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στη Λεμεσό, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Χρίστου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χρίστου προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους: «Δεν είχαμε συνάντηση με ημερήσια διάταξη ή με πολλά ζητήματα στο τραπέζι, αλλά ήταν η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε στον Υπουργό τα ζητήματα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των πλημμυρών των τελευταίων ημερών, για να δώσουμε άμεση βοήθεια στους πληγέντες. Επίσης, έχουμε θέσει ενώπιον του Υπουργού το θέμα της κατασκευής εκείνων των έργων που είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα των πλημμυρών, από τα οποία υποφέρει η πόλη μας διαχρονικά».

Από πλευράς του, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα: «Ήταν μια καθόλα φιλική συνάντηση και ταυτόχρονα πολύ παραγωγική. Συζητήσαμε το θέμα των τελευταίων καταστροφών ως αποτέλεσμα των πλημμυρών. Συμφωνούμε ότι πρέπει να δρομολογήσουμε αυτά τα έργα (για αντιμετώπιση των πλημμυρών). Υπάρχει δυνατότητα, μέσα από κονδύλια που, ήδη, έχει ο Δήμος στη διάθεσή του, καθώς και από άλλα που η Κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλει, να ξεκινήσουμε αυτό το έργο ώστε να αποτρέψουμε, στο μέλλον, αυτές τις καταστροφές οι οποίες, σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό, χρονολογούνται.

Είπαμε, επίσης, ότι κατά τον ίδιο τρόπο που δόθηκαν αποζημιώσεις στους πληγέντες της Λάρνακας και της Κοκκινοτριμιθιάς, θα πρέπει να αποζημιωθούν τουλάχιστο δύο περιπτώσεις που έχουμε υπόψη μας στη Λεμεσό».

Ο κ. Χάσικος συνέχισε λέγοντας: «Συζητήσαμε, επίσης, και κάποια θέματα που έχουν σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να θέσουμε υπόψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων νέα ολοκληρωμένη πρόταση, υπό μορφή προσχεδίου. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά, με καλή θέληση, θα βρούμε λύσεις και σε αυτό το θέμα. Στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση ούτε να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Αλλά, μέσα από την κρίση, να βρούμε τέτοιες λύσεις σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τόσο το παρόν της όσο και το μέλλον της».