7/1/15

Καταβολή μισθολογικών οφειλών προς αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς

Καταβολή μισθολογικών οφειλών
προς αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς


Σε σχέση με το θέμα του διορισμού αντικαταστατών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι από τις 15 Δεκεμβρίου 2014 τέθηκε σε εφαρμογή η διευθέτηση, στην οποία κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η διευθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών και λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που διετύπωσαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καθώς και τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτρόπου Διοίκησης.

Με σαφείς οδηγίες από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, το Λογιστήριο του Υπουργείου θα προχωρήσει στις απαραίτητες αναπροσαρμογές των συμβολαίων του Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να καταβληθούν προς τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς οι αναγκαίες πιστώσεις, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η νέα διευθέτηση για τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς θα αξιολογηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου ως προς την αποτελεσματικότητα και το κόστος της και θα διαφοροποιηθεί ανάλογα.

____________