8/1/15

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Μάριου Δημητριάδη για τις Κυπριακές Αερογραμμές


Έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο είναι η Κυβέρνηση, εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές.
 
Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στα γραφεία του Επαρχιακού Ταχυδρομείου Λευκωσίας.
 
Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμάζεται ωστόσο για κάθε ενδεχόμενο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, καθώς έχει ήδη καταστρωθεί σχέδιο δράσης.
 
Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται η απόφαση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το πότε θα γνωστοποιηθεί η ετυμηγορία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, για την κρατική στήριξη που έλαβαν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Σημείωσε παράλληλα ότι σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική και με δεδομένο ότι η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που της έχουν δοθεί, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την αναστολή της λειτουργίας της.
 
Ερωτηθείς για το θέμα της αποζημίωσης του προσωπικού της εταιρείας σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι τόσο η Aegean όσο και η Ryanair έχουν καταθέσει άδεια για απόκτηση άδειας τοπικού αερομεταφορέα.

Επισήμανε, τέλος, ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για αύξηση της συνδεσιμότητας της χώρας μας με το εξωτερικό είναι συνεχείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα είναι ορατοί οι καρποί αυτών των ενεργειών.

_____________