28/1/15

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτη Σεντόνα και τα μέλη της Γραμματείας του Οργανισμού.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία με τη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), αφού αναγνωρίζεται πλήρως η συμβολή των νέων αποδήμων, αλλά και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην πρόοδο των παροικιών μας, καθώς και στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ιδέες και τρόποι για την περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί της απόδημης νεολαίας με την πατρίδα της.
Εξετάστηκαν, επίσης, δυνατότητες νέων δράσεων, αλλά και επέκτασης υφιστάμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν αποδώσει σημαντικούς καρπούς τα τελευταία χρόνια τόσο σε ό,τι αφορά τη γνωριμία της απόδημης νεολαίας με την Κύπρο, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της όσο και την ενθάρρυνση των νέων για την ανάμιξη τους σε παροικιακά δρώμενα και τη συμμετοχή τους στο δίκτυο της ΝΕΠΟΜΑΚ.
Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε ο ρόλος των νέων αποδήμων, οι οποίοι αποτελούν τη διασφάλιση της συνέχειας και του μέλλοντος των απανταχού παροικιών μας και συμφωνήθηκε όπως υπάρχει σε τακτή βάση συντονισμός ενεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών του κράτους.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν νέους που προέρχονται από οικογένειες εγκλωβισμένων, καθώς και νέους από τις θρησκευτικές κοινότητες του νησιού.