8/1/15

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς τους Προέδρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γερουσίας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής
προς τους Προέδρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γερουσίας

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε προς τους Προέδρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας κ.κ. Claude Bartolone και G é rard Larcher συλλυπητήριο μήνυμα  για τον τραγικό απολογισμό της χθεσινής ένοπλης επίθεσης εναντίον της σατυρικής εφημερίδας « Charlie Hebdo ».

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει, εξ ονόματος όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ιδίου,   βαθύτατη θλίψη για το τραγικό συμβάν και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, εκ των οποίων του Διευθυντή έκδοσης και τεσσάρων διεθνούς φήμης δημοσιογράφων.

Ο κ. Ομήρου υπογραμμίζει ότι η τελευταία αυτή τρομοκρατική επίθεση που υπαγόρευσαν το μίσος και η παντελής έλλειψη ανεκτικότητας όσον αφορά στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ειδικότερα στην ελευθερία της έκφρασης, πλήττει τα θεμέλια των δημοκρατικών κρατών και του κοινού ευρωπαϊκού χώρου.

Η διάχυση του τρόμου, τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, συνιστά παγκόσμια απειλή που   καθιστά επιτακτική την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, επιδεικνύοντας περισσότερη αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη προς υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων κάθε πολίτη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια.

Αποτείουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που με κόστος της ζωής τους υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα, καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό το θρησκευτικό εξτρεμισμό, καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας από τους Γάλλους ομολόγους του να διαβιβάσουν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τα δύο Σώματα του Γαλλικού Κοινοβουλίου και το γαλλικό λαό.