11/1/15

Προσπάθεια για αποζημίωση των ασφαλισμένων καλλιεργειών το συντομότερο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Προσπάθεια για αποζημίωση των ασφαλισμένων καλλιεργειών
το συντομότερο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Συντονισμένη προσπάθεια ούτως ώστε οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων καλλιεργειών να φτάσουν στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό, εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.
Ο Υπουργός Γεωργίας, στο πλαίσιο επισκέψεων σε πληγείσες από την θεομηνία περιοχές, παρευρέθηκε χθες το μεσημέρι σε συγκέντρωση γεωργών στο Ακάκι. Κατά τη συγκέντρωση, γεωργοί των γύρω περιοχών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζήτησαν από τον Υπουργό την αρωγή του κράτους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά και τις συνέπειες που είχε στην παραγωγή τους η χθεσινή πιο παγερή νύκτα του χειμώνα μέχρι σήμερα.
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των γεωργών και στην παρουσία των Αγροτικών Οργανώσεων, ο κ. Κουγιάλης δήλωσε ότι τόσο το προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας όσο και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) έλαβαν οδηγίες για την άμεση καταγραφή των ζημιών και ζήτησε από τους γεωργούς να συνεργαστούν με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση των εκτιμήσεων. Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι ειδικότερα για τις ζημιές που καλύπτονται από τον ΟΓΑ θα γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων καλλιεργειών να φτάσουν στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό, ενώ για τις υπόλοιπες θα πρέπει να καταρτιστεί ένα Εθνικό Πλαίσιο Αποζημιώσεων.
Οι Αγροτικές Οργανώσεις ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των γεωργών και ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών παροχής βοήθειας στους πληγέντες παραγωγούς.