20/1/15

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου
αναφορικά με δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή


Οι χθεσινές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή κ. Εργκιούν Ολγκούν στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», πέραν του σαρκαστικού τους ύφους, αποκαλύπτουν τους αμετακίνητους τουρκικούς στόχους σε ό,τι αφορά τις αρπακτικές διαθέσεις για το φυσικό αέριο.

Πρώτον, καθιστούν σαφές ότι η απειλή έλευσης πλατφόρμας για διενέργεια γεωτρήσεων εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει παρούσα.

Δεύτερον, αποκαλύπτουν ότι τόσο οι επιδρομικές δραστηριότητες της Τουρκίας όσο και οι προτάσεις για «συνδιαχείριση –συνεκμετάλλευση» του φυσικού αερίου πραγματικό στόχο έχουν την «αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος», δηλαδή την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενώπιον αυτής της απροκάλυπτης και κυνικής παραδοχής αυτό που επιβάλλεται δεν είναι πολιτικές κατευνασμού, όπως ήταν η πρόσφατη δήλωση   του Προέδρου της Δημοκρατίας για συζήτηση του θέματος του φυσικού αερίου στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Αυτό που επιβάλλεται είναι η άμεση απόσυρση αυτής της δήλωσης του Προέδρου και η κλιμάκωση των μέτρων που θα προκαλούν κόστος τόσο για την Τουρκία όσο και για το ψευδοκράτος.
_____________

Σημ.: Η δήλωση έγινε προς τα ΜΜΕ στο περιθώριο εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας στο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, στη Λεμεσό.