13/1/15

Υπουργός Συγκοινωνιών: Δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε κενό στη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό

Υπουργός Συγκοινωνιών: Δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε κενό στη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό
13/01/2015


«Δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε κενό ή πρόβλημα ως προς τη συνδεσιμότητα της χώρας μας με το εξωτερικό». Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα σε Επαρχιακά Γραφεία Τμημάτων που υπάγονται στο Υπουργείο, στην Πάφο.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι η αναστολή της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών δεν πρόκειται με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεάσει την τουριστική κίνηση προς την Κύπρο. Ανέφερε, επίσης, ότι ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να διερευνούν την πιθανότητα δραστηριοποίησης στην Κύπρο.
Ερωτηθείς για το θέμα της πρότασης που αναμένεται να κατατεθεί από τον Υπουργό Οικονομικών στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι αυτή αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διάθεση του ονόματος και του λογότυπου των Κυπριακών Αερογραμμών. «Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία θα γίνει από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, με σκοπό το λογότυπο και το όνομα των Κυπριακών Αερογραμμών να κηρυχθούν ως περιουσιακά στοιχεία του κράτους υπό αποκρατικοποίηση», συμπλήρωσε.
Ο κ. Υπουργός ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί νέα κρατική εταιρεία αερομεταφορών. Πρόκειται, τόνισε, για ένα πείραμα, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας νέας εταιρείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.