15/1/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία του προγράμματος ανάπτυξης μουσικών ταλέντων

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία  
του προγράμματος ανάπτυξης μουσικών ταλέντων


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων που λειτουργεί στον τόπο μας για ένατη χρονιά, συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη του μουσικού μας πολιτισμού. Με μεγάλες προσδοκίες αναμένουμε τη συναυλία που θα δώσουν τα παιδιά, τα μουσικά μας ταλέντα, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της   Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» που στηρίζει οικονομικά οικογένειες άρρωστων παιδιών που χρήζουν μακροχρόνιων και πολυδάπανων θεραπειών.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Πεύκιος Γεωργιάδης, ο  μακαριστός πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Για αυτό η ετήσια συναυλία που παρουσιάζουν τα σαράντα περίπου παιδιά που φοιτούν σε αυτό, αφιερώνεται στην μνήμη του.  

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τις επιτυχίες των παιδιών του προγράμματος σε μεγάλες διοργανώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι κριτικές που έτυχαν οι μικροί μουσικοί μας είναι ενθαρρυντικές για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους. Το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσουν στις 23 Ιανουαρίου θα περιλαμβάνει έργα της ρομαντικής περιόδου της κλασικής μουσικής, όπως των Νικολό Παγκανίνι, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Φραντς Σούμπερτ και Πάμπλο Σαρασάτε. Το κλασσικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι θα μας ταξιδέψει επίσης στην μπαρόκ εποχή, ενώ άλλα έργα θα αφήσουν τα παιδιά να επιδείξουν τις ξεχωριστές ικανότητες τους στο βιολί και στο κοντραμπάσο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, στους μουσικούς δασκάλους Μενέλαο Μενελάου, Μελίνα  Χάρερ-Κάνθου, Νίκολας Ντάντε και Αΐσσια Βέρσικ, που στηρίζουν και καθοδηγούν τα παιδιά, καθώς και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές Κρίστιαν Όιλερ, Ντενίς Μπέντα, Πέτρου Ιούγκα και   Μάικλ Φλάξμαν. Θερμά συγχαρητήρια στον διακεκριμένο βιρτουόζο βιολονίστα και μουσικοπαιδαγωγό κ. Ματθαίο Καριόλου, ο οποίος έχει την πλήρη εποπτεία του προγράμματος και εργάζεται εντατικά για την επιτυχία του.

Ευχαριστώ τους χορηγούς της Συναυλίας, την Alpha Bank , το πρακτορείο Top -Kinisis και τα φυτώρια Gardens για την στήριξη της διοργάνωσης, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας το ΡΙΚ, ο Φιλελεύθερος, η Cyprus Weekly και η Vestnik Kipra .

Κλείνοντας να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Ετήσια Συναυλία του Προγράμματος Μουσικών Ταλέντων και πρόοδο στους μικρούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με τόση πειθαρχία και επιμονή σε ένα απαιτητικό είδος μουσικής παραγωγής.


------------------------