22/1/15

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου ενέκρινε τη μετονομασία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε «Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων» και τη μετονομασία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων σε «Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Για τη μετονομασία θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικό νομοσχέδιο προς έγκριση.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θεωρεί ότι, με βάση τις σημερινές αρμοδιότητες και εξουσίες του, η ονομασία του ενδείκνυται να τροποποιηθεί ώστε το όνομά του να αντικατοπτρίζει τη σημασία των μεταφορών καθώς και την ιδιάζουσα σημασία που έχουν πλέον οι επικοινωνίες.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανάθεση της διαχείρισης όλων των κυβερνητικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων των κρατικών αξιωματούχων, στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2015.

Με αυτή την απόφαση διασφαλίζεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας, καθώς και καλύτερος προγραμματισμός και ορθολογιστικός καταρτισμός του προγράμματος για τη συντήρηση και αγορά καινούργιων οχημάτων. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα μελετήσει, επίσης, τη μέθοδο αντικατάστασης των οχημάτων μέσω ενοικίασης, περιλαμβανομένης και της συντήρησης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2014, των ακόλουθων θέσεων:

Μιας (1) θέσης Χειριστή Πτητικών Μέσων (Κλ. Α8, Α9 και Α10).
Μιας (1) θέσης Μηχανικού Πτητικών Μέσων (Κλ. Α8, Α9 και Α10) και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να υποβάλει τη σχετική Απόφαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού για την εξασφάλιση της γραπτής συγκατάθεσής της.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης οκτώ κενών θέσεων Πρώτου Διορισμού και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής που αφορούν την Εθνική Εποπτική Αρχή και τη Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αποπαγοποίηση τριών θέσεων Ανώτερου Λειτουργού Εθνικής Εποπτικής Αρχής, τεσσάρων θέσεων Λειτουργού Εθνικής Εποπτικής Αρχής καθώς και μίας θέσης Επιθεωρητή Αεροπλοϊμότητας.