8/12/14

Σε σχέση, με την ερευνωμένη, από την Αστυνομία, υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου

Ανακοίνωση Νομικής Υπηρεσίας


Σε   σχέση, με την ερευνωμένη, από την Αστυνομία, υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου, και τη χθεσινή, 7.12.2014, απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, με την οποία απορρίφθηκε αίτημα της Αστυνομίας, για προσωποκράτηση τριών υπόπτων, για την πιο πάνω υπόθεση, δηλώνουμε τα πιο κάτω:

1.                Αναμένεται η λήψη της γραπτής απόφασης, από τη Νομική Υπηρεσία, μαζί με τα πρακτικά, ημερομηνίας 7.12.2014, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, προς τον σκοπό προσεκτικής μελέτης τους και λήψης απόφασης για τα περαιτέρω, αναγκαία και επιβαλλόμενα διαβήματα, εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας.

2.                Το ανακριτικό έργο, εν τω μεταξύ, θα συνεχισθεί, συντεταγμένα, με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, γιατί κατανοούμε πλήρως τη σοβαρότητα και το ενδεχόμενο εύρος, στο οποίο δυνατό να εκτείνεται αυτή η υπόθεση. Τούτο, εξάλλου, εξυπηρετεί και την κατά το δυνατό συντομότερη διασαφήνιση ζητημάτων, που αφορούν κατ’ ισχυρισμόν, εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση. Χωρίς όμως να παραβιάζονται βασικοί κανόνες της ανακριτικής διαδικασίας.

3.                Με την ευκαιρία, θέλουμε για ακόμα μία φορά να τονισθεί, πως η αναπόφευκτη δημοσιότητα τέτοιων υποθέσεων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να μας οδηγήσει σε συμπέρασμα, για την αθωότητα ή την ενοχή οποιουδήποτε, μέσω των ΜΜΕ, αλλά και ούτε είναι επιτρεπτό θεσμικά, καθόσον μας αφορά, οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, για τις διάφορες προϋποθέσεις ή φάσεις της σε εξέλιξη ανακριτικής διαδικασίας. Τέτοια, συμπεράσματα, εξέταση και έλεγχος, επιβάλλεται να λαμβάνουν χώραν, μόνο μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων.

4.                Η Νομική Υπηρεσία, με όλα τα στελέχη της ανεξαίρετα, θα συνεχίσει, χωρίς κανένα περισπασμό ή βραδυπορία, την εκτέλεση των θεσμικών της καθηκόντων, για τη διερεύνηση αυτής της σοβαρής υπόθεσης, συστήνοντας προς κάθε κατεύθυνση, ηρεμία και νηφαλιότητα.
_______________