22/12/14

Ανακοίνωση Υπουργείου Άμυνας




Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και την ανεκτίμητη συνεισφορά των κοινωνικών παντοπωλείων στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της μέριμνας για τον συνάνθρωπο, αλλά και ως ένδειξη της εθελοντικής προσφοράς του στρατεύματος προς την κοινωνία

πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι τελετές παράδοσης ποσοτήτων τροφίμων από το Υπουργείο Άμυνας στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι και στο Μέλαθρο Ευγηρίας Λάρνακος, για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών παντοπωλείων.

Κατά την παράδοση των τροφίμων στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, παρόντες ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ενώ κατά την παράδοση στο Μέλαθρο Ευγηρίας Λάρνακος ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Τον Υπουργό Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης.

Η παγκύπρια εκστρατεία συλλογής τροφίμων, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή τόσο του στρατιωτικού, όσο και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και της Ε.Φ επιδεικνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σε μια συνεχή διαδικασία έμπρακτης και ανιδιοτελούς προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο βρίσκονται για ακόμη μια φορά δίπλα στον πολίτη και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. 
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις περιοχές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Υπουργός Άμυνας, μετέβη σε Στρατόπεδα και Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, όπου εξέφρασε τις θερμές του ευχές στα στελέχη, στους εθνοφρουρούς και στο πολιτικό προσωπικό εν όψει των εορτών των  Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Γραφείο Τύπου, 22 Δεκεμβρίου 2014