8/12/14

ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ



ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή της συμφωνίας δανείου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETΕπ), του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά τη Β’ Φάση της Πανεπιστημιούπολης. Η συνομολόγηση της συμφωνίας θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Συμβουλίου-Συγκλήτου, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στον σύνδεσμο: http://media.ucy.ac.cy/videoportal/index.php/el/live-streaming
Το ποσό της χρηματοδότησης αφορά μέχρι τα 162 εκατ. ευρώ. Στη σύναψη της συμφωνίας θα παραστούν ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Βέρνερ Χόγερ, με αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, με αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Οικονομικών, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, φίλοι και ευεργέτες του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλοι αξιωματούχοι.
Η χρηματοδότηση αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα εκτελεστούν την περίοδο 2014-2020, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Αθαλάσσας, της ανακαίνισης και αναβάθμισης της Πανεπιστημιούπολης, του ακαδημαϊκού χώρου και της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και των αντισεισμικών χαρακτηριστικών της και της ανακαίνισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων, εκτός της Πανεπιστημιούπολης, εγκαταστάσεων του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας.
Ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης επισημαίνει ότι η μετακόμιση όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στόχος υπογραμμίζει είναι το 2020 να μας βρει έτοιμους για ένα Πανεπιστήμιο των 10.000 φοιτητών, 600 ακαδημαϊκών, 2.000 νέων ερευνητών και 400 διοικητικών. Αυτό που συναρπάζει σημειώνει δεν είναι η γιγάντωση των μεγεθών, αυτή καθαυτή, αλλά το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει ζήσει ο τόπος από το 1974.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ