18/11/14

Ο βουλευτής κ. Μ. Μαυρίδης θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εργασίας των κρατών μελών της ΕΕ

Ο βουλευτής κ. Μ. Μαυρίδης θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εργασίας των κρατών μελών της ΕΕ
18/11/2014


Ο βουλευτής κ. Μάριος Μαυρίδης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναχωρεί αύριο για τη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εργασίας, Έρευνας και Καινοτομίας των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η συνάντηση διοργανώνεται από το Ιταλικό Κοινοβούλιο, στις 20 και 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια Συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την επίτευξη ποιοτικής εργοδότησης στην ΕΕ, τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η είσοδος στην ψηφιακή οικονομία, τη διασύνδεση έρευνας και ανάπτυξης και τον ρόλο των πόλεων σε θέματα καινοτομίας.

Τις εργασίες της Συνάντησης θα χαιρετίσουν οι Πρόεδροι των δύο Σωμάτων του Ιταλικού Κοινοβουλίου κα Laura Boldrini (Βουλή Αντιπροσώπων) και κ. Pietro Grasso (Γερουσία). Κύριοι ομιλητές σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους θα είναι, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ιταλίας κ. Giuliano Poletti, υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, καθώς και ακαδημαϊκοί.