13/11/14

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιταλίας
13/11/2014


Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Guido Cerboni, στα Γραφεία του Επιτρόπου Προεδρίας.Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή με επίκεντρο τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίστηκε η ανάγκη όπως η Τουρκία τερματίσει άμεσα αυτές τις ενέργειες ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται του ζητήματος των αγνοουμένων και έγινε ενημέρωση από πλευράς του κ. Φωτίου για τα όσα απασχολούν τους συγγενείς των αγνοουμένων και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που δημιουργεί η τουρκική πλευρά σε σχέση με το ζήτημα, όπως παραπληροφόρηση και απαγόρευση εκταφών σε στρατιωτικές ζώνες.

Ο κ. Φωτίου κάλεσε για τη συμβολή της Ιταλίας αναφορικά με την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία ώστε να συνεργαστεί για την επίλυση αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού θέματος.
Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιταλίας