27/10/14

Εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Διαλόγου για την Οικογενειακή Γεωργία

Εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Διαλόγου για την Οικογενειακή Γεωργία


Διεξήχθη, σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2014, στη Ρώμη, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα “Ο ρόλος της γυναίκας στην οικογενειακή γεωργία”. Η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Διαλόγου για την Οικογενειακή Γεωργία.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του FAO, η Γενική Διευθύντρια του World Food Programme (WFP) των Ηνωμένων Εθνών, ο Γραμματέας του International Fund for Agricultural Development (IFAD) των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο Πρέσβυς/Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη. Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, πληθώρα Υπουργών, Πρέσβεων, καθώς και Μόνιμων Αντιπρόσωπων από διάφορες Χώρες.

Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, ο ρόλος και η παρουσία των γυναικών στην οικογενειακή γεωργία συμβάλλει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και στην περαιτέρω ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών, στην αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου, στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, καθώς και στη διασφάλιση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδοσιακής κουλτούρας. Ο κ. Υπουργός, κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι, η γυναίκα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αγροτικής οικονομίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Έκθεση κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και τροφίμων, που διοργάνωσε ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, στη Ρώμη, κ. Γ. Πουλίδης.

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής του FAO, όσο και η Γενική Διευθύντρια του WFP συνεχάρησαν την Κυπριακή Δημοκρατία που επέλεξε να αναδείξει αυτό το σημαντικό θέμα, δηλαδή, τη γυναίκα στην οικογενειακή γεωργία.