13/10/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε ξένους βουλευτές και επισήμους που συμμετείχαν στην αντικατοχική πορεία Μόρφου



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε ξένους βουλευτές
και επισήμους που συμμετείχαν στην αντικατοχική πορεία Μόρφου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ξένους βουλευτές και επισήμους που συμμετείχαν στην αντικατοχική πορεία Μόρφου.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μόρφου κ. Χαράλαμπος Πίττας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι με τη συνάντηση των ξένων επισήμων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμπληρώνεται ο κύκλος επαφών τους στο νησί «διότι θέλαμε να φύγουν ενημερωμένοι από τα πιο επίσημα χείλη μάλιστα για τη φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα, μια κρίσιμη φάση, λόγω της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και των απαράδεκτων απειλών που εκτοξεύει καθημερινά ενάντια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις παραβιάσεις της καθημερινώς στην κυπριακή ΑΟΖ».

Αναφερόμενος στην αντικατοχική πορεία Μόρφου χθες, ο κ. Πίττας είπε ότι «όλοι οι ξένοι προσκεκλημένοι είχαν ενώσει τη φωνή τους με τη δική μας ενάντια στη βάρβαρη τούρκικη εισβολή και ημικατοχή της πατρίδας μας».

Πρόσθεσε ότι «για μας τους Μορφίτες από σήμερα ξεκινά η επόμενη πορεία των Μορφιτών. Αυτή η πορεία που ξεκίνησε πριν από 34 χρόνια δεν θα τερματιστεί μέχρι την ευλογημένη μέρα που θα επιστρέψουμε ελεύθεροι στη δική μας πόλη κάτω από τον τρούλο του Αγίου Μάμα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης εξέφρασε συγκίνηση διότι από προχθές είναι δημότης Μόρφου. Πρόσθεσε ότι «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα σταθερά συμπαρίσταται στην Κυπριακή Δημοκρατία για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού θέματος.

Είναι απαράδεκτο μια χώρα που υποτίθεται επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ένα κράτος πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας με έναν τρόπο ο οποίος είναι απαράδεκτος, επιθετικός και να αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με αυτές τις ενέργειες δεν μπορεί κανείς να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτόματα τοποθετεί τον εαυτό του εκτός».  

-----------------------