24/9/14

Συνέντευξη, επαφές και δραστηριότητες του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα

Συνέντευξη, επαφές και δραστηριότητες του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα


Την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έδωσε συνέντευξη στην πόλη Xian στην Κίνα, με τη συμμετοχή πληθώρας Μέσων Επικοινωνίας.
Του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για το όραμα της ειρήνης. Συνεχάρη τους Κινέζους φίλους μας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την εμπέδωση της ειρήνης στην Ασία, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τη διαχρονική στήριξή της προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων που αφορούσαν το Κυπριακό και τη σημασία της επίτευξης μιας δίκαιης λύσης και της επανένωσης της Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνονται από όλους, για την εμπέδωση της ειρήνης και της συνεργασίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, αλλά και ευρύτερα.
Το σλόγκαν «Μία Κίνα – Μία Κύπρος», ακούστηκε πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κύριου Δημήτρη Χριστόφια στην Κίνα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι ξένοι και οι Κινέζοι αντιπρόσωποι επισκέφτηκαν το ναό – μουσείο στην πόλη Xian, που χτίστηκε 1300 χρόνια πριν, όπου έγινε μια συγκινητική εκδήλωση, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών. Οι ξένες αντιπροσωπείες χτύπησαν την τεράστια καμπάνα της ειρήνης και έκαναν ευχές για την επικράτηση της, στην Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο.