11/9/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στη συνέντευξη Τύπου με θέμα «Διατροφή και υγεία»



Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στη συνέντευξη Τύπου με θέμα «Διατροφή και υγεία»


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την εκστρατεία ενημέρωσης κατά των κοινωνικών προβλημάτων και της νεανικής παραβατικότητας που διοργανώνεται από την ΤPS Trust Media Publishing Ltd και που φέτος φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της Διατροφής και της Υγείας.

Συγχαίρω θερμά την TSP Trust Media Publishing Ltd για την πρωτοβουλία της και όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του προγράμματος. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επικροτεί την όλη προσπάθεια και την ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο.

Ως Υπουργείο στηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία άμεσα και φιλοξενήσαμε στα σχολεία μας τις ομάδες και τα εργαστήρια που δούλεψαν γι’ αυτή.  Επιπλέον, το αναλυτικό πρόγραμμα γνωστικών αντικειμένων που παρέχονται στην εκπαίδευση των παιδιών ενισχύθηκε με ενότητες που προάγουν καλές πρακτικές και αναπτύσσουν θετική στάση απέναντι στη ζωή συμπεριλαμβανομένης της σωστής διατροφής και της συμβολής της στην καλή υγεία των νέων. 

Οι διατροφικές συνήθειες που αναπτύσσουν οι άνθρωποι στην παιδική ηλικία καθορίζουν και την πορεία της υγείας τους στην ενήλικη ζωή. Γι’ αυτό στόχος μας πρέπει να είναι η  προώθηση μιας διατροφής που θα ακολουθεί το μοντέλο της πυραμίδας τροφών. Οι διατροφικές διαταραχές, που έντονα παρουσιάζονται στην εφηβική ηλικία, αντιμετωπίζονται έγκαιρα με τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Η αξία της υγείας διδάσκεται βιωματικά και προληπτικά με επιστημονική και τεκμηριωμένη γνώση.

Η συνεργασία της TSP Trust Media Publishing Ltd με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Πολιτισμού, Άμυνας, Υγείας αλλά και πολλούς άλλους φορείς συνθέτουν τους συντελεστές μιας αξιόλογης προσπάθειας για ενημέρωση των οργανωμένων κοινωνικών συνόλων σε θέματα που αφορούν τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Είναι γενικά παραδεκτό πως η έγκαιρη πληροφόρηση και ενημέρωση μπορεί να λειτουργήσει ως μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Γι’ αυτό, η  εκστρατεία αυτή συνδράμει ουσιαστικά  στην κοινωνική μέριμνα και προσφορά.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για την επίτευξη των σημαντικών στόχων της εκστρατείας συνεργάζεται ένας ιδιωτικός φορέας με τις δημόσιες υπηρεσίες.  Η εκστρατεία αυτή  αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία, όταν πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά στον άνθρωπο, είναι γόνιμη και ουσιαστική για την ευημερία του τόπου.

Σας συγχαίρω και πάλι για την πρωτοβουλία σας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο να αναδειχτεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που δυστυχώς, πολλές φορές, δεν του αποδίδουμε τη σημασία που του αρμόζει.

_______________