11/9/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων

 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε, σήμερα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των Νομοθετημάτων που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων στο θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων και των αντιδράσεων της Τρόικας.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τέσσερα Νομοθετήματα για το θέμα των εκποιήσεων, που ψήφισε η Βουλή, παραπέμπονται με απευθείας αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι, σήμερα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναπέμπει στη Βουλή άλλα δύο σχετικά Νομοθετήματα,   και ότι οι δανειστές μας θεωρούν ότι κάποια θέματα που ψήφισε η Βουλή είναι εκτός πλαισίου, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εμείς τα λέγαμε (αυτά) πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου. Δυστυχώς, αυτά για τα οποία προειδοποιούσαμε, επαληθεύονται. Χρειάζεται υπομονή. Την ίδια στιγμή, πρέπει να εμπιστευτούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την όλη προσπάθεια, έτσι ώστε να εξέλθουμε από αυτήν την περιπέτεια, με τη λιγότερη δυνατή ζημιά.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναχωρεί σήμερα για να λάβει μέρος στην αυριανή συνεδρία του Eurogroup. Έχει πάρει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή,   έτσι ώστε να διαχειριστούμε αυτήν τη σοβαρή κατάσταση στην οποία, δυστυχώς, οδηγήθηκε η χώρα, σαν αποτέλεσμα της όλης διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος από πλευράς Βουλής των Αντιπροσώπων. Και εστιάζω, ιδιαίτερα, στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στη Βουλή».