11/9/14

Μη ασφαλές νερό προς πόση σε κοινότητες των επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας

Μη ασφαλές νερό προς πόση σε κοινότητες
των επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια παλαιότερης ανακοίνωσης σχετικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό τα ακόλουθα:
Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών από τον Φορέα Ύδρευσης (Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου) Καλού Χωριού Λάρνακας ότι σταμάτησε η χρήση του νερού της συγκεκριμένης γεώτρησης που δημιούργησε το πρόβλημα στο δίκτυο υδατοπρομήθειας της κοινότητας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προέβησαν σε νέα δειγματοληψία νερού από το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Καλού Χωριού Λάρνακας τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, αυτό εξακολουθεί να παρουσιάζει αποκλίσεις στις ίδιες χημικές παραμέτρους όπως προηγουμένως, οι οποίες το καθιστούν μη ασφαλές. Ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να είχαν ληφθεί τα δέοντα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος από τον Φορέα Ύδρευσης ή εάν λήφθηκαν, αυτά ήταν ανεπαρκή.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υπουργείο Υγείας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συνεχίσει να αποφεύγει τη χρήση νερού από το Δίκτυο Υδατοπρομήθειας του Καλού Χωριού Λάρνακας, για πόση και μαγείρεμα.
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση όταν θα διαπιστωθεί ότι ο Φορέας Ύδρευσης έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποδείξεις των αρμόδιων Υπηρεσιών και διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι οι συγκριμένες παράμετροι θα βρίσκονται εντός των ορίων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Όσον αφορά στο νερό των κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας και Πέρα Χωρίου Νήσου, το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το κοινό ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των πρόσθετων δειγμάτων που στάλθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους και αναλόγως θα ενημερωθεί.