26/9/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με τις δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση
με τις δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις του Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ κ. Χριστοφίδη και επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

  1. Η στελέχωση των σχολείων έχει γίνει κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε και κατά τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, όπου και πάλι δεν αποφεύχθηκε το φαινόμενο να γίνονται μεταθέσεις / τοποθετήσεις τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ιδιαίτερα φέτος, το Υπουργείο είχε να αντιμετωπίσει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στις πρόσφατες αποπαγοποιήσεις των θέσεων προαγωγής σε συνάρτηση με τη μη αποδοχή θέσεων διορισμού από ορισμένους εκπαιδευτικούς. Το θέμα αυτό τυγχάνει χειρισμού από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και θα επιλυθεί οριστικά τις αμέσως επόμενες μέρες. Γεγονός όμως παραμένει ότι τα σχολεία μας φέτος είναι καλύτερα στελεχωμένα από ότι ήταν τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενίσχυσης, μέσα από τις προαγωγές, των διευθυντικών τους ομάδων. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παραμένει στη διάθεση του κ. Χριστοφίδη και είναι έτοιμο να τον ενημερώσει γύρω από τα στοιχεία της στελέχωσης των σχολείων μας καθώς οι αριθμοί που παραθέτει στην ανακοίνωσή του δεν είναι ακριβείς.
  2. Όλα τα σχολεία μας, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών σχολείων στα οποία αναφέρεται ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, τυγχάνουν σημαντικής στήριξης σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο σχολείο το οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός με την ανάληψη των καθηκόντων του, έχουν ήδη υιοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυσή του. Έχει επίσης από καιρό καθοριστεί ημερομηνία νέας επίσκεψης του Υπουργού στο σχολείο για ανασκόπηση της υλοποίησης των μέτρων που λήφθηκαν και επανεκτίμηση της κατάστασης.
  3. Ιδιαίτερη στήριξη παρέχεται στο σύνολο των σχολείων της Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσα από την υιοθέτηση μέτρων που ενισχύουν συλλογικά και όχι επιλεκτικά τα σχολεία αυτά. Ας σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκε ένα μεγάλο αριθμό Τεχνικών Σχολών σε όλες τις επαρχίες κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και έχει ενημερωθεί από τη βάση για το σημαντικό έργο που επιτελείται στα σχολεία αυτά. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για το 2015 θα περιλαμβάνονται αυξημένα κονδύλια για την επέκταση των προγραμμάτων των Τεχνικών Σχολών, ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες ουσιαστικά μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.
  4. Σε ό,τι αφορά το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη, αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα αυτά έχουν απασχολήσει προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλα τα οργανωμένα σύνολα και φορείς που ενδιαφέρονται για την πορεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Ως αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα ανακοινώσει πολύ σύντομα.


_______________