13/8/14

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέλαβε ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου και από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου





Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέλαβε ψήφισμα
από αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου
και από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου


Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Πίττα.

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «από την ανάληψη της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει θέσει δύο υπέρτατους στόχους: ο πρώτος είναι η επίλυση του Κυπριακού και ο δεύτερος η έξοδος από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνει ότι θα δώσει όλες τις μάχες, εκείνες που πρέπει και με το σθένος που πρέπει, ώστε η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία που βρίσκει τη χώρα μας υπό κατοχή και ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να βρεθεί μια λειτουργική, δίκαιη λύση, μια λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, χωρίς να παραγνωρίζονται τα συμφέροντα οποιασδήποτε άλλης ομάδας του πληθυσμού στην Κύπρο.

Εκείνο για το οποίο θέλει να σας διαβεβαιώσει και να σας μεταφέρει είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, ούτε θα αποδεχθεί ούτε θα συμφωνήσει οποιαδήποτε λύση, εάν δεν επιστραφεί η πόλη της Μόρφου. Χωρίς τη Μόρφου δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού».

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέλαβε επίσης ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη κ. Κωνσταντίνο Αδάμου και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόι».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα σας και τα έχει θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών και αγωνίζεται σκληρά, ώστε τα δίκαια αιτήματά σας στην παρούσα φάση,  να ικανοποιηθούν.

Γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα σταματήσει ποτέ να θέτει τα θέματά σας εκεί που πρέπει».

Ερωτηθείς για το θέμα ανοίγματος οδοφράγματος στο Πυρόι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το έχει θέσει ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο τραπέζι των συνομιλιών.

--------------------------