19/8/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μίσθωση της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Λονδίνο

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μίσθωση
 της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Λονδίνο

 
Το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να αναφερθεί σε πρόσφατα δημοσιεύματα του καθημερινού Τύπου σχετικά με την Πρεσβευτική Κατοικία στο Λονδίνο και να διευκρινίσει ότι το υπό αναφορά οίκημα δεν είναι δυνατόν να πωληθεί, δεδομένου ότι δεν αποτελεί ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει από το 1971 μισθώσει με συμβόλαιο μακρόχρονης διάρκειας (μέχρι το 2028) τη συγκεκριμένη κατοικία έναντι ετησίου ενοικίου 300 στερλινών.

Το υπό αναφορά οίκημα υπόκειται στις πρόνοιες του νόμου «Leasehold Reform Act 1967» του Ηνωμένου Βασιλείου, που ρυθμίζει θέματα που αφορούν μόνο οικιστικά ακίνητα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες της υπό αναφορά νομοθεσίας, η Δημοκρατία θα μπορεί κατά τη λήξη του συμβολαίου να εξετάσει τις επιλογές που θα έχει ενώπιόν της, που περιλαμβάνουν και την εξάσκηση του δικαιώματος πώλησης των δικαιωμάτων μίσθωσης του οικήματος. Με βάση τα πιο πάνω το Υπουργείο Εξωτερικών κρίνει ότι η συνέχιση της μίσθωσης του συγκεκριμένου οικήματος αποτελεί την οικονομικά πλέον συμφέρουσα επιλογή για τη Δημοκρατία.

____________