4/8/14

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Π.Ε.Π. τάσσεται ενάντια στην εκποίηση της πρώτης κατοικίας



Η Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Π.Ε.Π.
τάσσεται ενάντια στην εκποίηση της πρώτης κατοικίας


Η Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π.) λαμβάνοντας υπόψιν τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία της Κύπρου απευθύνεται στην Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία να πάρει τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε   να μην καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα του προσφυγικού κόσμου, λόγω της αδυναμίας τους να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις Τράπεζες.
Οι λανθασμένοι χειρισμοί των Τραπεζών οδήγησαν τον κόσμο στην ανεργία και στη φτώχια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις έναντι των Τραπεζών.
Είναι καθήκον και υποχρέωσης μας και οφείλουμε να προστατεύσουμε το ανθρώπινο δικαίωμα και το σεβασμό στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
Υπάρχει άμεση ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα που θα διευκολύνουν και ανακουφίζουν τα νοικοκυριά. Πρέπει να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των οικογενειών που ζουν μια δεύτερη προσφυγιά.
Οφείλουμε να συνεργαστούμε για να εξευρεθούν οι εναλλακτικές λύσεις ούτως ώστε να αποτραπεί η εκποίηση της πρώτης κατοικίας για να μην βρεθεί καμιά οικογένεια στο δρόμο.


Ανδρέας Παπαπολυβίου
Πρόεδρος Π.Ε.Π.

Λευκωσία 4 Αυγούστου 2014