2/7/14

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργανώνει συνέδριο για την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργανώνει
συνέδριο για την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση


Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τον σχεδιασμό μιας ενιαίας και σύγχρονης αναπτυξιακής στρατηγικής, η Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη βρετανική  Υπάτη Αρμοστεία, διοργανώνει την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, στις 9.30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, συνέδριο με τίτλο «Μονόδρομος η Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση».

Η Αναπτυξιακή Στρατηγική θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί πραγματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, της Κύπρου, αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και στη δημιουργία ενός ελκυστικού επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων, των πολύπλοκων διαδικασιών και στη βελτίωση και απλοποίηση του υφιστάμενου κανονιστικού και νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη δημιουργία και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το Συνέδριο, το οποίο θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης , αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και στοχεύει στη διάγνωση των προβλημάτων του επιχειρείν, καθώς και στην επισήμανση της ανάγκης για άρση όλων των εμποδίων και των επίμοχθων διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, μέσα και από αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αποτελέσουν και το έναυσμα για τη θεσμοθέτηση διαλόγου με τον επιχειρηματικό κόσμο, οργανωμένα σύνολα και πολίτες, για εντοπισμό και καταγραφή των στρεβλώσεων και των χρονοβόρων διαδικασιών που αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική και αναπτυξιακή δραστηριότητα.
Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οργανωμένα σύνολα,  επιχειρηματίες, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς

Κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου και Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα κ. Tom Scholar, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Nickolas Macpherson, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Dirk Reinermann μαζί με ομάδα ειδικών της Διεθνούς Τράπεζας, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και Κύπριοι εμπειρογνώμονες που μέσα από την  πείρα τους έχουν άριστη γνώση του κυπριακού επιχειρείν.