2/7/14

Πρώτη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου των Υπουργών Υγείας μικρών χωρών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας – Περιφέρεια Ευρώπης

Πρώτη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου των Υπουργών Υγείας μικρών χωρών
της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας – Περιφέρεια Ευρώπης


Στις εργασίες της πρώτης συνάντησης Υψηλού Επιπέδου των Υπουργών Υγείας των χωρών της Ευρώπης με πληθυσμό που αριθμεί λιγότερο από ένα εκατομμύριο και οι οποίες ανήκουν στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), θα συμμετάσχει ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής. Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Σαν Μαρίνο στις 3 και 4 Ιουλίου. Στόχος της συνάντησης είναι η ενθάρρυνση της εφαρμογής του πλαισίου που διέπει τη Στρατηγική «Υγεία 2020» στις μικρές χώρες της Ευρώπης, μέσω της βελτίωσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η συνάντηση θα φέρει τις χώρες αυτές μαζί για πρώτη φορά, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών στις πολιτικές και στρατηγικές που ακολουθούνται για την προώθηση της υγείας και ευημερίας στα μικρά κράτη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι Υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν στον τομέα της Υγείας ώστε να βρίσκονται σε συνάρτηση με την Στρατηγική του ΠΟΥ/ Ευρώπης, Υγεία 2020.

Οι χώρες με πληθυσμό λιγότερο του ενός εκατομμυρίου είναι ο Άγιος Μαρίνος, η Ανδόρα, η Κύπρος, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο και το Μονακό.
_________________