16/7/14

ΟΕΒ – Ζητούμε Aμεση ανάκληση των εξαγγελθέντων μέτρων στα λιμάνια

ΟΕΒ Ζητούμε Aμεση ανάκληση των
εξαγγελθέντων μέτρων στα λιμάνια



Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την εξαγγελία μέτρων από το Σύνδεσμο Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στο Λιμάνι Λεμεσού με τα οποία θα περιορίζεται ο αριθμός των πλοίων που θα εξυπηρετούνται κατά τα Σαββατοκυρίακα. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν προβλήματα σε όσους δραστηριοποιούνται στο λιμάνι αλλά και αλυσιδωτές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας και το εμπόριο, πλήττοντας παράλληλα την εικόνα της λιμενικής μας βιομηχανίας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και σε συνθήκες αδυσώπητου ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες, είναι απαράδεκτο να αρνούμαστε να εξυπηρετήσουμε στα λιμάνια μας οποιοδήποτε πλοίο.

Είναι πραγματικά λυπηρό οι θυσίες και οι προσπάθειες που γίνονται από επιχειρήσεις και εργαζομένους για να ορθοποδήσει η οικονομία, να υποσκάπτονται κατ’ αυτό τον τρόπο. Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν πως είμαστε ένα νησιώτικο κράτος που εξαρτάται από τα λιμάνια για την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας και να αναλογιστούν τις βαρύτατες ευθύνες, τους.

Καλούμε τους αδειούχους λιμενικούς αχθοφόρους να μην υλοποιήσουν τα εξαγγελθέντα μέτρα και να προσέλθουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων όπου με νηφαλιότητα και μέσα από ένα παραγωγικό διάλογο και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες να βρεθούν λύσεις.

Η λήψη μέτρων στα λιμάνια αυτή την περίοδο είναι καταστροφική για την οικονομία και θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής.

-------------------------------------


16 Ιουλίου, 2014
THG140664ANA