2/7/14

Παρουσίαση Χαρτών Επικινδυνότητας και Κινδύνου Πλημμύρας

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η Κοινοπραξία PrismaConsultingEngineers, T.C Geomatic και Ofek Aerial Photography (1987) στα πλαίσια υλοποίησης του έργου για την Εφαρμογή του Άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας
2007/60ΕΚ (Άρθρο 7 του Εναρμονιστικού Νόμου 70(Ι)2010) που προνοεί για την Αξιολόγηση, Διαχείριση και Αντιμετώπιση των Κινδύνων Πλημμύρας, διοργανώνουν τη 2η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, την Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014, στις 9.30 π.μ.
Το έργο αφορά την ετοιμασία χαρτών επικινδυνότητας και κινδύνου πλημμύρας για τις 19 περιοχές Δυνητικού Σημαντικού Κινδύνου Πλημμύρας, οι οποίες αναγνωρίστηκαν για την Κύπρο κατά την Προκαταρκτική Αξιολόγηση των Κινδύνων Πλημμύρας (Άρθρο 5 και 6 του εναρμονιστικού Νόμου). Για την ετοιμασία των χαρτών έγινε χρήση υψηλής ακρίβειας τοπογραφικού ανάγλυφου της κοίτης και της παρόχθιας ζώνης των σχετικών τμημάτων των ποταμών, το οποίο παράχθηκε με χρήση τεχνολογίας εναέριας αποτύπωσης LIDAR. Στη συνέχεια, έγινε ανάπτυξη υδρολογικών και υδραυλικών μοντέλων τα οποία με τη σειρά τους χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών για την παραγωγή των χαρτών επικινδυνότητας και κινδύνου πλημμύρας.
Σημειώνεται ότι στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι Χάρτες Επικινδυνότητας και Κινδύνου Πλημμύρας και θα επεξηγηθούν οι μεθοδολογίες που ακολουθήθηκαν για την παραγωγή τους.
------------------------------------------------------