31/7/14

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πληροφορούν το κοινό ότι από την 1 η Αυγούστου 2014, τίθενται σε ισχύ νέα ταχυδρομικά τέλη.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πληροφορούν το κοινό ότι από την 1 η Αυγούστου 2014, τίθενται σε ισχύ νέα ταχυδρομικά τέλη.

 

Για τον καθορισμό των νέων ταχυδρομικών τελών, εφαρμόστηκε νέα μέθοδος υπολογισμού τους που λαμβάνει υπόψη το βάρος, το μέγεθος των ταχυδρομικών αντικειμένων (μικρά, μεγάλα, ακανόνιστα), καθώς και την προτεραιότητά τους στον χρόνο παράδοσης (Α´ και Β´ Προτεραιότητας), αντί μόνο το βάρος, περιεχόμενο και το είδος των αντικειμένων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

 

Η νέα μέθοδος υπολογισμού των τελών ακολουθεί τους κανόνες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ( U . P . U ), καθώς και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ενσωματώνονται στην εθνική μας νομοθεσία, για ανάκτηση του κόστους διαχείρισης των ταχυδρομικών αντικειμένων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν το κόστος, και ένα εύλογο περιθώριο κέρδους.


Τα νέα τέλη ανταποκρίνονται στο κόστος για την παροχή των υπηρεσιών.  Το κόστος για κάθε υπηρεσία υπολογίστηκε με αξιοποίηση του κοστολογικού συστήματος των Κυπριακών Ταχυδρομείων και λαμβάνει υπόψη όλα τα έξοδα που πραγματοποιούνται και κατανέμονται ανάλογα, στη βάση δραστηριοτήτων.

Τα βασικά ταχυδρομικά τέλη εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο των αντίστοιχων υπηρεσιών που παρέχονται στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι η αναθεώρηση των ταχυδρομικών τελών γίνεται για πρώτη φορά μετά από έντεκα σχεδόν χρόνια καθώς τα υφιστάμενα τέλη ισχύουν από την 1 η Ιανουαρίου 2003.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου έτυχαν εκπαίδευσης όλοι οι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί που εξυπηρετούν το κοινό  για εξοικείωση με τα νέα ταχυδρομικά τέλη και τον τρόπο υπολογισμού τους.

Την εβδομάδα 21-25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες, με σκοπό την ενημέρωση των κυριότερων συνεργατών των Κυπριακών Ταχυδρομείων, όσο αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού των ταχυδρομικών τελών. Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος μεγάλοι πελάτες, Ταχυδρομικοί Πράκτορες Υπαίθρου, καθώς και αρμόδιοι λειτουργοί των αρχείων των Κυβερνητικών Τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα νέα τέλη, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στην ιστοσελίδα των Κυπριακών Ταχυδρομείων www . cypruspost . gov . cy ή στο τηλεφωνικό κέντρο παγκύπριας εξυπηρέτησης 77778013 ή στα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία όπου και θα διατίθεται σε συνοπτική, εύχρηστη έντυπη μορφή το νέο ταχυδρομικό τιμολόγιο.

____________

31 Ιουλίου, 2014