13/5/14

O Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέλαβε υπόμνημα των ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος παρέλαβε σήμερα, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπόμνημα των συντεχνιών ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ στο οποίο καταγράφονται τα αιτήματά τους.

Παραλαμβάνοντας το υπόμνημα ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Η Κυβέρνηση και γνωρίζει τα προβλήματα των συνταξιούχων που με μόχθο στήριξαν αυτή τη χώρα για δεκαετίες και τα αντιμετωπίζει με τεράστια ευαισθησία.

Όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, και ενδεχομένως επηρεάζουν τα εισοδήματα των συνταξιούχων, είχαν ληφθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Τρόικα.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι πολύ εύκολο να ανατρέψει αυτές τις αποφάσεις. Εκείνο, όμως, που αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει με μεγάλη ευαισθησία και με πολύ κόπο είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, μέσω μιας επαναστατικής αλλαγής της κοινωνικής πολιτικής που θα επέλθει τον Ιούλιο μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όπου θα μπορούν να αποκατασταθούν αδικίες ίσως ή και κάποια δικαιώματα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι συνταξιούχοι».

Είπε ακόμη ότι «ο διάλογος είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και με τα κόμματα και με τους κοινωνικούς εταίρους της Υπουργού Εργασίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που όπως σας είπα θα είναι ένα επαναστατικό σύστημα που θα αποκαθιστά αδικίες και θα συγκεντρώνει κονδύλια τα οποία δίνονταν απλόχερα και αστόχευτα κατά δεκάδες, εννοώ διαφορετικής προέλευσης παροχές. Αυτή τη φορά θα συγκεντρωθούν και θα κατανεμηθούν δίκαια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».