13/5/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο



O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.


Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης στην προώθηση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρέσβης της Γαλλίας πρότεινε την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρθηκε στο όραμα της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου στο συγκεκριμένο τομέα.

Καταλήγοντας, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η δημιουργία του Γαλλο-Κυπριακού σχολείου, αποτελεί μεν επένδυση στην παιδεία, είναι όμως και σπουδαία επένδυση στις γαλλο-κυπριακές σχέσεις. Αποδεικνύει επίσης στην πράξη τη θέληση των δύο χωρών για συνεργασία και εμβάθυνση των σχέσεων τους σε όλους τους τομείς καθώς και τη δέσμευση τους για συνέχιση και ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας, που βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες.

________________