30/5/14

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας για το θέμα της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης στην Εθνική Φρουρά

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας για το θέμα της αξιοκρατίας
και της χρηστής διοίκησης στην Εθνική Φρουρά


Είχα από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου επισημάνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ριζικών τομών σε θέματα αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης.

Έχω απόλυτη επίγνωση του ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν εμπεδωθεί για πολλά χρόνια. Δυστυχώς, με ευθύνη όλων μας - και αναφέρομαι κυρίως στα κόμματα και σε διαδοχικές κυβερνήσεις - τα συμπτώματα και οι παθογένειες του πελατειακού συστήματος που παρουσιάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την Εθνική Φρουρά. Αυτό σε συνδυασμό, βεβαίως, με άλλους παράγοντες, έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία όσο και στο φρόνημα των μονίμων στελεχών αλλά και των κληρωτών.

Θεωρώ λοιπόν πως θα πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρουμε αποφάσεις που θα αντιστρέφουν αυτή την αρνητική πορεία. Δεν προσδοκώ σε θαύματα, και θα πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Πιστεύω όμως βαθιά ότι μπορούμε να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της σταδιακής εξάλειψης της γάγγραινας του ρουσφετιού.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνουμε σήμερα μια πρώτη δέσμη συγκεκριμένων αποφάσεων που θέτουν τις βάσεις αυτής της πορείας αλλαγών και μεταρρυθμίσεων:
  1. Ξεκινώντας από τον ίδιο τον Υπουργό, περιορίζεται η δυνατότητά του να αποφασίζει, χωρίς κριτήρια και χωρίς εισήγηση επιτροπής, για στρατολογικά θέματα. Η παρούσα πρακτική, ανεξάρτητα από την όποια καλή θέληση του εκάστοτε Υπουργού, συντηρεί ένα κλίμα αδιαφάνειας και συντείνει στο κλίμα απαξίωσης και αμφισβήτησης των θεσμών. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια κατά τρόπο που να μειώνεται η ευχέρεια του πολιτικού υποκειμενισμού.

  1. Στο πλαίσιο αυτό, η δυνατότητα που υπήρχε στο παρελθόν για παραχώρηση απαλλαγών από το Γραφείο του Υπουργού σε εφέδρους καταργείται και μεταφέρεται στο ΓΕΕΦ. Σημειώνω εδώ παρενθετικά ότι επανεξετάζεται συνολικά το όλο σύστημα παρουσιάσεων των εφέδρων με στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαίδευσης και μείωση, παράλληλα, της άσκοπης απώλειας χρόνου. Γι’ αυτό θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω.

  1. Κανένα αίτημα δεν μπορεί να εξετάζεται αν δεν υποβάλλεται γραπτώς και αιτιολογημένα, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

  1. Θεσπίζονται αυστηρά κριτήρια για τις αποσπάσεις στρατιωτών, και καθιερώνονται νέες διαδικασίες επιλογής.

  1. Η σύνθεση της υφιστάμενης Επιτροπής Κοινωνικών Προβλημάτων που αξιολογεί αιτήματα για μεταθέσεις και αποσπάσεις τροποποιείται κατά τρόπο που να διασφαλίζεται όσο το δυνατό περισσότερο η αντικειμενικότητα της διαδικασίας. Η Επιτροπή δεν θα απαρτίζεται από μόνιμα μέλη, ούτως ώστε να μειωθεί η δυνατότητα παρέμβασης. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματικοί που θα επιλέγονται με κλήρωση λίγες ώρες πριν από τη τακτική Σύνοδο της Επιτροπής. Με ανάλογη διαδικασία στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ένας στρατιωτικός γιατρός, ένας ακαδημαϊκός (ψυχολόγος-κοινωνιολόγος) και ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας.

  1. Οι αποφάσεις της Επιτροπής, που είναι συμβουλευτική, θα είναι πλήρως αιτιολογημένες γραπτώς και θα υποβάλλονται για τελική έγκριση στην ιεραρχία του ΓΕΕΦ.

  1. Αρχής γενομένης από τη νέα κατάταξη εθνοφρουρών, οι άδειες που δικαιούνται οι στρατιώτες αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με βάση τον βαθμό δυσκολίας των μονάδων. Για παράδειγμα, όσοι υπηρετούν στην πράσινη γραμμή, θα δικαιούνται περισσότερης άδειας απ’ όσους υπηρετούν σε λέσχες ή στα ΚΑΑΥ.

  1. Παραχωρούνται κίνητρα και μοριοδοτούνται οι αξιωματικοί που υπηρετούν στις μάχιμες μονάδες, ενώ καθιερώνεται προσοντολόγιο για όσους υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις.

  1. Προωθείται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή σειρά κανονισμών και νομοσχεδίων που σχετίζονται με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μόνιμο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, με πρώτιστο το ζήτημα των προαγωγών. Τα μόνιμα στελέχη – και θέλω να το τονίσω- δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Η μη πλήρωση κενών θέσεων στο στράτευμα δεν προκαλεί μόνο δυσλειτουργίες. Σε έναν κατεξοχήν ιεραρχικό οργανισμό όπως ο στρατός, το πρόβλημα αυτό υπονομεύει την ίδια τη δομή και άρα τη συντεταγμένη διοίκηση και τη δυνατότητα επιτέλεσης της αποστολής του.

  1. Τέλος, καθορίζεται μέγιστος χρόνος υπηρεσίας στην ίδια θέση, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον τομέα των εξοπλισμών και της προμήθειας υλικών.

Επαναλαμβάνω πως θα χρειαστεί μεγάλη και συνεχής προσπάθεια για να αλλάξει μια κουλτούρα δεκαετιών. Θα χρειαστεί πρωτίστως η στήριξη όλων των κομμάτων, των πολιτικών προσώπων αλλά και άλλων που κατέχουν ισχυρές θέσεις στην κοινωνία μας. Θα χρειαστεί βεβαίως και η συνδρομή των ίδιων των πολιτών. Αφού πείσουμε βεβαίως ότι όλα αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε υλοποιούνται. Η καταπολέμηση της γάγγραινας του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας είναι ευθύνη όλων μας. Μοναδικός μας γνώμονας πρέπει να είναι η επιβράβευση των αρίστων και η τοποθέτηση των κατάλληλων στις κατάλληλες θέσεις.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι η προαγωγή ενός νέου συστήματος αξιών στη βάση της ισονομίας και της αξιοκρατίας αποτελεί το θεμέλιο της επιτυχίας του έργου που έχουμε αναλάβει για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Και ως τέτοιο φυσικά θα πρέπει βεβαίως, πριν και πάνω απ’ όλα να γίνει κτήμα απ’ αυτούς που θα κληθούν να το υλοποιήσουν, δηλαδή, τα ίδια τα στελέχη και τους οπλίτες της Εθνικής Φρουράς.

Θα πρέπει συνεπώς να αποκαταστήσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης έτσι όλοι να αισθάνονται πως ο καθένας ανταμείβεται με βάση την αξία και την προσπάθεια του. Θα πρέπει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, άντρες και γυναίκες, να είναι αφοσιωμένα στο κράτος και όχι στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Θα πρέπει ο φαντάρος που υπηρετεί στο φυλάκιο της γραμμής αντιπαράταξης και δεν έχει προσβάσεις ή γνωριμίες με ισχυρούς παράγοντες, να γνωρίζει πως υπάρχει κράτος που φροντίζει για όλους ισότιμα.

Με αυτά τα μέτρα και τις νέες πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε, θέλουμε παράλληλα να ενισχύσουμε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με τον οποίο προσεγγίζουμε το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και ιδιαίτερα τους κληρωτούς. Στόχος μας είναι οι περιορισμένοι πόροι που διαθέτουμε να διοχετεύονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη και όχι σε αυτούς που έχουν περισσότερες γνωριμίες.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις για τα επιμέρους θέματα.
_________________