31/5/14

Η βουλευτής κα Α. Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία Επιτροπών της ΚΣΣΕ στο Παρίσι

Η βουλευτής κα Α. Κυριακίδου θα συμμετάσχει
σε συνεδρία Επιτροπών της ΚΣΣΕ στο Παρίσι


Η βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει αύριο Κυριακή, 1η Ιουνίου, στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων και σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Ιουνίου 2014 , αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Ισότητας, η κα Κυριακίδου, ως Εισηγήτρια για το θέμα «Οι δράστες αδικημάτων βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο των προσπαθειών πρόληψης», θα παρουσιάσει σχετικό μνημόνιο προς υιοθέτηση από την Επιτροπή. Θα εξεταστούν, επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα της κατάστασης των γυναικών σε αναδυόμενες δημοκρατίες μετά την αραβική άνοιξη, η ισότητα και η κοινωνική ενσωμάτωση ανθρώπων με αναπηρίες καθώς και η αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων θα εξετάσει το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου, στην παρουσία των μελών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. Θα συζητηθούν, επίσης, το θέμα της δημοκρατικής συμμετοχής της μεταναστευτικής διασποράς και το ζήτημα της διαχείρισης του μεγάλου αριθμού μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

------------------------