2/5/14

Δήλωση του Γενικού Εφόρου Ευρωεκλογών 2014 μετά το πέρας της υποβολής υποψηφιοτήτων



Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.


Έχουν υποβληθεί συνολικά 61 υποψηφιότητες. 53 υποψήφιοι διεκδικούν εκλογή μέσα από δέκα συνδυασμούς και άλλοι 8 ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Ανάμεσα στους υποψηφίους περιλαμβάνονται και Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, προβλέπεται 24ωρη περίοδος υποβολής ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, δηλαδή μέχρι τις 12.30 μ.μ. αύριο. Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη Γνωστοποίηση που έχει αναρτηθεί στο χώρο, θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 25 Μαΐου 2014.

Το προσχέδιο του ψηφοδελτίου θα τεθεί ενώπιον των συνδυασμών/υποψηφίων που διεκδικούν τις εκλογές την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων.

Εύχομαι σε όλους κάθε επιτυχία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτρη Δημητρίου, καθώς επίσης και τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας του, για την άψογη εργασία την οποία επιτελούν και την άρτια διεκπεραίωση της σημερινής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές 2014.
---------------------