23/4/14

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ.



Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο για την ενημέρωση πλην, όμως, του μεταφέραμε τη δική μας ανησυχία και τους φόβους μας ότι, δυστυχώς, οι δικές μας εκτιμήσεις σήμερα επιβεβαιώνονται, δηλαδή ότι το κοινό ανακοινωθέν αποτελεί μια κακή βάση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων την οποίαν οι Τουρκοκύπριοι αξιοποιούν διεθνώς. Βλέπουμε καθημερινά ότι το κοινό ανακοινωθέν λειτουργεί σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς και ως ασπίδα υπέρ των θέσεων της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε στο κοινό ανακοινωθέν τη διπλή ιθαγένεια, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει το θέμα των εποίκων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και επικύρωσε το έγγραφο Ντάουνερ, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει το εδαφικό. Η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ) με το Μπαρμπάρος, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μιλά για δυναμική στις διαπραγματεύσεις.

Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ που τον στηρίζουν σε αυτή τη λανθασμένη στρατηγική στο Κυπριακό, να αξιοποιήσουν  τα δεδομένα των τελευταίων μηνών και να αλλάξουν τακτική, να συμφωνήσουν μαζί μας ότι έφθασε η ώρα να διεκδικήσουμε μια σωστή λύση στο Κυπριακό με το σωστό περιεχόμενο, αξιοποιώντας τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου, ενόψει και των ανακαλύψεων που αφορούν τους υδρογονάνθρακες της περιοχής».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος μάς ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να αξιοποιηθούν εισηγήσεις που έχουν να κάνουν με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να βελτιωθεί το κλίμα, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που να βοηθήσουν στη λύση του Κυπριακού. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τουρκοκυπριακής πλευράς».


------------------------