3/4/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το σημερινό ατύχημα στην Εθνική Φρουρά

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
για το σημερινό ατύχημα στην Εθνική Φρουρά

 
Ο Υπουργός Εσωτερικών και   Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε το σημερινό ατύχημα στην Εθνική Φρουρά, από έκρηξη χειροβομβίδας, κατά τη διάρκεια   προγραμματισμένης εκπαίδευσης και τον τραυματισμό ενός εθνοφρουρού και ενός στελέχους.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, στο περιθώριο συνεδρίας της Επιτροπής Εσωτερικών με θέμα το ΡΙΚ στην οποίαν παρίστατο, ο κ. Χάσικος είπε: «Επιβεβαιώνω τις πληροφορίες για ένα ατύχημα στην Εθνική Φρουρά, στο πεδίο βολής Ασγάτας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, στο χέρι, ενός εθνοφρουρού. Αυτή τη στιγμή που μιλούμε βρίσκεται, ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Τραυματίστηκε, επίσης, πολύ πιο ελαφρά, και ένα   στέλεχος της Εθνικής Φρουράς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι το ατύχημα επισυνέβη στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαίδευσης ρίψης χειροβομβίδας. Πρόσθεσε ότι στο πεδίο βολής υπήρχε στρατιωτικός ιατρός, όπως και ασθενοφόρο. Παρόλα αυτά, κρίθηκε ότι η μεταφορά του ενός τραυματία έπρεπε να γίνει με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε, επίσης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διερεύνηση του ατυχήματος, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει, πρωτίστως, είναι η υγεία και γενικά η περίθαλψη των τραυματιών. Σε ό,τι αφορά τον στρατιώτη που τραυματίστηκε στο χέρι, ο κ. Χάσικος τόνισε ότι από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως η κατάσταση του δεν είναι πολύ σοβαρή, με την έννοια ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Τέλος, ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες για δέσμευση του συγκεκριμένου υλικού, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για το ατύχημα.
-------------------