5/4/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τους δύο τραυματίες της Εθνικής Φρουράς από έκρηξη χειροβομβίδας



Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τους δύο τραυματίες
της Εθνικής Φρουράς από έκρηξη χειροβομβίδας


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Σωκράτης Χάσικος, ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφο για το θέμα της έρευνας που έχει διαταχθεί για το ατύχημα που συνέβη στην Εθνική Φρουρά πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια άσκησης ρίψης χειροβομβίδων και που είχε ως επακόλουθο τον τραυματισμό ενός εθνοφρουρού και ενός στελέχους, απάντησε:

«Πρώτα από όλα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών. Πληροφορήθηκα σήμερα με μεγάλη χαρά, από το ιατρικό ανακοινωθέν που έχει εκδοθεί, ότι ο πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο εθνοφρουρός, πηγαίνει πολύ καλύτερα. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση υγείας του άλλου τραυματία στελέχους της Εθνικής Φρουράς, είναι καλή.

Να επαναλάβω ότι οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται. Να πω επίσης ότι τη Δευτέρα θα έχω την τιμή να παραδώσω το Υπουργείο Άμυνας στον νέο Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, και για οτιδήποτε σχετίζεται με θέματα της Εθνικής Φρουράς, εφεξής θα μιλάτε με τον κ. Φωκαΐδη».

Κληθείς να πει τη γνώμη του για το γεγονός ότι με αφορμή αυτό το ατύχημα τέθηκε θέμα και από πολιτικά πρόσωπα για την ασφάλεια των πυροδοτικών της Εθνικής Φρουράς και ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει η αίσθηση ότι τα τελευταία χρόνια το θέμα αφέθηκε και φθάσαμε στο σημείο να έχουμε διαδοχικές τραγωδίες, ο κ. Χάσικος δήλωσε: «Αυτό είναι το δύσκολο έργο που αναμένει τον νέο Υπουργό και θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο. Για το συγκεκριμένο ατύχημα ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά. Προσωπικά, προτιμώ να αναμένω τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται τώρα. Να προσθέσω με ένα τρόπο πιο γενικό ότι και στο παρελθόν είχαμε περιπτώσεις όπου αστοχία υλικού δημιουργούσε προβλήματα. Να περιμένουμε όμως την ολοκλήρωση της έρευνας».

___________________