28/3/14

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.



Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση σε καλό κλίμα.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ του μετέφερα τη θέση ότι ανεξαρτήτως αν σήμερα βρισκόμαστε στις τάξεις της αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουμε με ένα εποικοδομητικό τρόπο να συμβάλουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θα καταθέσουμε, παρά τις διαφωνίες μας, εναλλακτικές προτάσεις, αλλά θα συμβάλουμε με ένα εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας.

Ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα ζητήματα, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε ό,τι αφορά την οικονομία, και ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί διότι ακριβώς εμείς θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας υπάρχει πλαίσιο και περιθώριο συνεργασίας», με τελικό στόχο να πετύχουν οι προσπάθειες «σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο και τον λαό μας».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την ετοιμασία του εγγράφου όπου θα αναδεικνύονται οι αποστάσεις μεταξύ του κοινού ανακοινωθέντος και των θέσεων που καταθέτει η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά καταθέτει απαράδεκτες και αδιάλλακτες θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και φυσικά αυτές οι αποκλίσεις - και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - θα πρέπει να αναδειχθούν και θα πρέπει να μεταφέρουμε τις δικές μας θέσεις σε όλα τα αρμόδια φόρα όπου συζητείται αυτή τη στιγμή η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.


Όμως, από την άλλη εμείς εκφράζουμε τη λύπη μας διότι, δυστυχώς, με αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνονται οι δικοί μας φόβοι γιατί κάθε άλλο παρά θεωρούμε πως θα αποτελέσει ασπίδα το κοινό ανακοινωθέν για τις δικές μας θέσεις. Όπως όλα δείχνουν, το κοινό ανακοινωθέν θα αποτελέσει ασπίδα για τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και το κοινό ανακοινωθέν είναι τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς που έχει κατοχυρώσει».