17/3/14

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της EE






Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες στις 17 και 18 Μαρτίου αντίστοιχα. 



Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Συρία καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ-Αφρικής. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν επίσης σε γεύμα εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας, κ. Oettinger, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις για τις πολιτικές της Ένωσης στον τομέα της Ενέργειας.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, η οποία θα εξετάσει θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης, καθώς και η παρουσίαση της Έκθεσης της Προεδρίας του Συμβουλίου που θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 19 Μαρτίου.

-------------------------