5/3/14

Δήλωση Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) κ. Μάριου Χαννίδη



Δήλωση Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) κ. Μάριου Χαννίδη για επίσκεψη Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) στο Βερολίνο.
 
05.03.2014

Αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΤ κ. Άγγελο Λοίζου και τον Γενικό Διευθυντή του ΚΟΤ κ. Μάριο Χαννίδη, βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο, όπου θα έχει σημαντικές επαφές με γερμανούς παράγοντες του τουρισμού.

Τονίζεται ότι η γερμανική τουριστική αγορά, παρόλο που είναι από τις πλέον δυναμικές παγκοσμίως με τις ετήσιες συνολικές ταξιδιωτικές δαπάνες των γερμανών τουριστών να ξεπερνούν τα 80 δισεκ. δολάρια, παρουσιάζει συνεχή πτωτική πορεία στην Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Για την αντιστροφή αυτής της αρνητικής πορείας, οι προσπάθειες της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχουν, πρόκειται να εστιαστούν αφενός στην βελτίωση της προσβασιμότητας από τη Γερμανία προς στην Κύπρος, καθώς δεν υπάρχουν σταθερές εβδομαδιαίες πτήσεις, και αφετέρου σε στοχευμένες ενέργειες με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ κ. Μ. Χαννίδης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την γερμανική αγορά για το 2014 και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παρά το δύσκολο σημείο εκκίνησης και τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε με τη γερμανική τουριστική αγορά, υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα κινηθούμε στοχευμένα και γρήγορα, προβάλλοντας στους γερμανούς τουρίστες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους τουριστικού μας προϊόντος», ενώ σημείωσε ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειες που κάνουμε να καθιερωθούν σταθερές εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Γερμανία στην Κύπρο, ώστε να αυξηθούν οι αφίξεις γερμανών τουριστών, αλλά και τον βαθμό ανταπόκρισης των μεγάλων γερμανών τουριστικών πρακτόρων κατά τις συναντήσεις που θα έχουμε μαζί τους».

Τέλος, ο κ. Χαννίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα καταγράψει συνολικά ο τουρισμός στην Κύπρος το 2014, τόσο στο επίπεδο των αφίξεων όσο και στα έσοδα τους κράτους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόνισε, καθώς ήδη το 2013 καταγράψαμε πέραν του αναμενόμενου αύξηση σε σύγκριση με το 2012 που ήταν από τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό.